Veiligheidsinformatiebladen (VIB | MSDS)

Klik hier voor het overzicht van uw veiligheidsbladen.

Al onze veiligheidsbladen voldoen aan de gestelde eisen volgens Artikel 31, welke in verbinding staat met Aanhangsel II van REACH-VO. De bepalingen van REACH zullen geleidelijk van kracht gaan, gedurende een periode van 10 jaar. Na ontvangst van de registratienummers, dat nog tot 2018 kan duren, zullen wij onze veiligheidsbladen dienovereenkomstig aanpassen.

Alle veiligheidsbladen (VIB of MSDS) worden door Zeller+Gmelin aan haar afnemers toegestuurd. De Europese REACH-wetgeving verplicht dat van elke individuele inkt welke u in huis heeft een VIB of MSDS aanwezig is. Dit geldt voor alle standaard inkten en lakken, maar ook voor menginkten!

Let op: in België wordt u verplicht om over de VIB of MSDS bladen te beschikken in de Nederlandse, Franse en Duitse taal.

De veiligheidsbladen van al onze producten staan voor u klaar op deze website. Vraag vandaag nog om uw aanmelding zodat u direct toegang heeft tot al uw veiligheidsbladen. Indien u nieuwe producten besteld, krijgt u direct van ons een melding dat er nieuwe veiligheidsbladen voor u beschikbaar staan en deze te downloaden zijn onder uw eigen inlognaam!